Familieterapi er en terapiform, hvor jeg sigter mod at hjælpe familier med at forbedre kommunikation, løse konflikter og forstå og håndtere komplekse familiedynamikker. I familieterapi arbejder jeg med hele familien som en enhed for at fremme forståelse, samarbejde og positiv interaktion blandt familiemedlemmer.
Hvornår kan familieterapi være en mulighed for dig:
Oplever I konflikter mellem familiemedlemmer, så kan terapien hjælpe med at løse konflikter og forbedre forholdet mellem familiemedlemmer.
Hvis børn har det svært, der kan vi arbejde med hele familien for at forstå og ændre de underliggende dynamikker, der bidrager til barnets udfordringer
Er der udfordringer med den mentale sundhed i familien, så kan familieterapi hjælpe familien med at støtte et medlem, der kæmper med psykiske problemer som depression, angst eller skizofreni.
Oplever en familie misbrugsproblemer kan vi arbejde med familien for at støtte medlemmet med misbrugsproblemer og forbedre familiens samlede trivsel.
Og ved livsovergange kan familieterapi hjælpe familier med at navigere gennem store livsovergange som skilsmisse, død, eller sygdom.
Er du i tvivl om hvilken terapi du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte mig for en snak om mulighederne. Familieterapi kan komme i mange forskellige former. Det kan være småbørnsfamilien, forældre og voksne børn, søskende osv. Det kan også starte som familieterapi og gå over i parterapi.
I min terapi har jeg fokus på relationen og at facilitere et terapirum hvor alle er trygge og føler sig set, mødt og anerkendt.
Hvis vi vurderer at det er en god ide at mindre børn deltager i familieterapi, så vil der ikke være en forventning om at barnet skal være en aktiv deltager i terapien. Barnet skal være med på barnets betingelser. Barnet er velkomment til at sidde med uden at sige noget, hvis barnet gerne vil deltage, så må barnet meget gerne byde ind eller kunne barnet have brug for at gå ud af terapirummet er det også en mulighed. Børn kan få meget ud af at høre på hvordan far og mor arbejder i terapien også selvom de står ved siden af og leger med legetøj. Oftest vil det være en god ide at barnet deltager i første session og igen i afsluttende session hvor forældrene fortæller om de ændringer de syntes der er sket. At mor og far vil prøve at komme videre med det der er svært og at barnet har mødt terapeuten, kan bringe håb om forandring.
Hvor mange sessioner der vil være hjælpsomme for lige netop din familie kommer an på udfordringerne i din familie og det tager vi en snak om ved opstart.
Jeg kan hjælpe dig gennem familieterapi, men der er også mulighed for individuel terapi hvis du selv vil arbejde med det der er svært. Og jeg tilbyder parterapi hvis det vil være en hjælp at du og din partner deltager.Min praksis ligger tæt på Ringsted og Roskilde.
Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til mig og så kan vi tage en snak om hvor det vil være mest hjælpsomt for dig at starte.
Terapi er en spændende måde at blive klogere på dig selv. Og jeg tror på dig.